Επιλέξτε το κείμενο και πατήστε στο ηχείο που εμφανίζεται για ηχητική ανάγνωση   Κάντε κλικ για να ακούσετε το επισημασμένο κείμενο Επιλέξτε το κείμενο και πατήστε στο ηχείο που εμφανίζεται για ηχητική ανάγνωση
facebook twitter youtube rss
TrustMark

Συχνές ερωτήσεις - Που αφορούν την Είσοδο και την Ηλεκτρονική αίτηση μέσω της Πύλης ΕΡΜΗΣ

FAQs - Που αφορούν την Είσοδο και την Ηλεκτρονική αίτηση μέσω της Πύλης ΕΡΜΗΣ

Εάν ο χρήστης συνδέεται στην πύλη ΕΡΜΗ με Κωδικούς ΕΡΜΗ τότε :

1. Επιλέγει "Σύνδεση"
2. Επιλέγει "Είσοδος με Κωδικούς ΕΡΜΗ"
3. Επιλέγει "Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης"
4. Συμπληρώνει τη φόρμα με τις πληροφορίες που του ζητούνται και κάνει κλικ στο κουμπί "Αποστολή"
5. Ο ΕΡΜΗΣ ελέγχει την ορθότητα των στοιχείων και εάν όλα είναι σωστά αποστέλει στο email του χρήστη νέο κωδικό πρόσβασης

Εάν ο χρήστης συνδέεται στην πύλη ΕΡΜΗ με Κωδικούς TAXISnet τότε ο χρήστης μπορεί να ορίσει νέο κωδικό πρόσβασης μέσω της ιστοσελίδας "Υπηρεσίες Πιστοποίησης" του TAXISnet.

 

Όταν ο χρήστης υποβάλει Ηλεκτρονικό Αίτημα Έκδοσης Ψηφιακών Πιστοποιητικών καλείται να αποφασίσει εάν επιθυμεί ή όχι την προσθήκη της διεύθυνσης ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του (email address) στα ψηφιακά πιστοποιητικά του.

Προκειμένου ο κάτοχος ψηφιακού πιστοποιητικού να υπογράψει ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (email), θα πρέπει, οπωσδήποτε, η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που είναι αποθηκευμένη μέσα στο ψηφιακό πιστοποιητικό, να ταυτίζεται με τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από την οποία αποστέλλεται το μήνυμα.

certmail

Πρέπει να διευκρινιστεί ότι ορισμένοι webmail servers (gmail, yahoo, hotmail κ.α.) δεν παρέχουν τη δυνατότητα προσθήκης ψηφιακής υπογραφής σε μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (email).

 

Θα πρέπει να ενεργοποιήσετε την επιλογή "Χρήση TLS 1.2" στον Internet Explorer επιλέγοντας από το μενού Εργαλεία -> Επιλογές Internet -> Καρτέλα για προχωρημένους -> Ομάδα Ασφάλεια -> Χρήση TLS 1.2

Εάν και πάλι δεν σας επιτρέπει την πρόσβαση ακολουθήστε τις παραπάνω οδηγίες απενεργοποιώντας αυτή τη φορά την επιλογή "Χρήση TLS 1.1".

 

Kατά την εγγραφή χρήστη/δημιουργία λογαριασμού στην Πύλη ΕΡΜΗΣ το σύστημα ζητάει από τον χρήστη να πληκτρολογήσει το προσωπικό του email για να παρέχει εξουσιοδότηση προκειμένου να συνδεθεί με τον ΕΡΜΗ.

Εάν όμως ο χρήστης πληκτρολογήσει ένα email με το οποίο έχει ήδη εξουσιοδοτηθεί ένας άλλος χρήστης της πύλης τότε εμφανίζεται το σφάλμα "Παρακαλώ πληκτρολογήστε ένα διαφορετικό email".

Σε αυτή την περίπτωση είτε συνεχίζει τη διαδικασία εγγραφής πληκτρολογώντας ένα διαφορετικό email είτε ακυρώνει τη διαδικασία και μπορεί, αν θέλει, να υποβάλει αίτημα ζητώντας να μάθει τον χρήστη που έχει χρησιμοποιήσει το προσωπικό του email.

 

Το πρόβλημα με το Error 500 εμφανίζεται όταν ο χρήστης επιχειρεί να συνδεθεί με την Πύλη ΕΡΜΗΣ εισάγοντας ως διαπιστευτήρια τους κωδικούς TAXISnet μιας εταιρείας (νομικού προσώπου).

Η σύνδεση στην Πύλη ΕΡΜΗΣ γίνεται στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.ermis.gov.gr όπου ο χρήστης εισάγει αρχικά τους προσωπικούς κωδικούς TAXISnet (όχι εταιρείας, ούτε συζύγου) και στη συνέχεια το προσωπικό του email για να παρέχει εξουσιοδότηση προκειμένου να συνδεθεί με τον ΕΡΜΗ.

Σε περίπτωση που πρόκειται για δημόσιο υπάλληλο, η εξουσιοδότηση προτείνεται να γίνει με το προσωπικό υπηρεσιακό του email έτσι ώστε να μπορεί να υπογράφει ψηφιακά και υπηρεσιακά emails.

Αν για οποιονδήποτε λόγο, ο δημόσιος υπάλληλος χρησιμοποιήσει προσωπικό webmail (gmail, yahoo, hotmail, κλπ) για την εξουσιοδότηση πρόσβασης στην Πύλη ΕΡΜΗΣ, όταν μεταβεί στο ΚΕΠ για την έγκριση του αιτήματος έκδοσης ψηφιακών πιστοποιητικών, θα πρέπει να ζητήσει από τον υπάλληλο του ΚΕΠ να περάσει στην τελική φόρμα έγκρισης το προσωπικό υπηρεσιακό του email έτσι ώστε να μπορεί να υπογράφει ψηφιακά και υπηρεσιακά emails.

 

Το σφάλμα με τη ΛΕΥΚΗ ΣΕΛΙΔΑ εμφανίζεται πάντα όταν ο χρήστης έχει εκδώσει μόνο το ένα από τα δυο ψηφιακά πιστοποιητικά στη σελίδα της Διαχείριση Προσωπικών Ψηφιακών Πιστοποιητικών και το ακυρώνει με τον οκταψήφιο προσωπικό κωδικό έκδοσης

Mόλις ολοκληρωθεί η ανάκληση / ακύρωση του μοναδικού εκδοθέντος ψηφιακού πιστοποιητικού, ο χρήστης βλέπει μια κενή σελίδα στη Διαχείριση Προσωπικών Ψηφιακών Πιστοποιητικών και ΔΕΝ μπορεί να υποβάλει νέο αίτημα.

Προκειμένου να αποκατασταθεί το πρόβλημα πρέπει να γίνουν οι ακόλουθες ενέργειες:

Ο χρήστης που αντιμετωπίζει το σφάλμα υποβάλει αίτημα στην Υπηρεσία Υποβολής Αιτημάτων  με κατηγορία «Ακύρωση ψηφιακών πιστοποιητικών». Στην περιγραφή του αιτήματος, θα αναγράφει ρητά τη φράση «Διόρθωση ΛΕΥΚΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ» και ό,τι άλλο επιθυμεί να προσθέσει.

Τα μέλη της Ομάδας Υποστήριξης προωθούν το αίτημα στην Ανάδοχο του ΕΡΜΗ ώστε να διορθώσει το σφάλμα. Εντός 1-2 εργάσιμων ημερών ο χρήστης μπορεί να ελέγξει, μέσω του λογαριασμού του, εάν έχει ολοκληρωθεί η επίλυση του σφάλματος.

Στη συνέχεια ο χρήστης έχει δυνατότητα να υποβάλει νέο αίτημα για ψηφιακά πιστοποιητικά και να μεταβεί στο ΚΕΠ για έγκριση.

Υπενθυμίζουμε ό,τι ο χρήστης, πριν επιχειρήσει τη νέα προσπάθεια έκδοσης ψηφιακών πιστοποιητικών, θα πρέπει να αρχικοποιήσει την ΑΔΔΥ (USB Token) ακολουθώντας τις οδηγίες του κατασκευαστή.

 

Κάντε κλικ για να ακούσετε το επισημασμένο κείμενο

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να επιτύχει την καλύτερη εμπειρία χρήστη